Prentenboek

Samen lezen met je (klein)kind is puur genieten en het heeft alleen maar voordelen voor zijn/haar ontwikkeling. Zo kunnen kinderen die al vroeg kennismaken met boeken sneller lezen, blijken ze taalvaardiger en kunnen ze beter rekenen.

Waar vind je de prentenboeken in de bib?

Aan de ingang van de bibliotheek vind je de kleuterhoek. Deze herken je aan de zithoek en zijn opvallende kleuren. Er staat ook een leuke speelhoek waar je kind zich even kan amuseren terwijl jij zelf op zoek gaat naar een boek. Deze hoek staat dicht bij de balie, zodat onze baliemedewerkers een oogje in het zeil kunnen houden terwijl mama of papa op zoek gaan in de bib. 

De prentenboeken voor peuters vind je in de bakken met rode zijkanten. Je herkent deze boeken doordat ze een fopspeen op het etiket hebben. De prentenboeken voor kleuters vind je in de witte kasten. Naast verhalende prentenboeken vind je ook informatieve prentenboeken. Deze herken je aan een i-pictogram op het etiket.

De boeken staan geordend per thema. Deze thema's hebben een kleurrijk etiket gekregen. Op ons informatiebord zie je welke thema's er zijn. De verschillende thema's zijn nog eens onderverdeeld in subthema's. Deze herken je aan het pictogram dat op het etiket staat. Heb je hier nog vragen over? Aarzel niet en stel je vragen aan ons personeel.

Bang dat uw baby of peuter een boekje stuk maakt? De bib heeft een hele collectie kartonboekjes. Om die drempel te overwinnen moeten deze kartonboekjes niet vergoed worden bij beschadiging.