Nieuwe website

De bibliotheekwebsite is vernieuwd. Hieronder willen we je helpen om de weg te vinden en maken we de grootste veranderingen graag duidelijk.

Hoe vind ik de weg?

Op de homepagina vind je links bovenaan, naast het biblogo, meteen of de bib op dit moment open of gesloten is. Rechts bovenaan vind je meteen een link naar het adres en de openingsuren. Daarnaast staat een link naar het contactformulier. Wanneer je op 'Help' drukt, kom je bij onze FAQ-vragen.
De blauwe knop 'Aanmelden bij Mijn Bibliotheek' brengt je meteen naar 'Mijn Bibliotheek'. Hier zie je welke boeken je momenteel hebt uitgeleend, zie je bij 'Uitleenhistoriek' welke boeken je allemaal al uitgeleend hebt, kun je zelf je boeken verlengen, boeken reserveren, een account koppelen aan jouw account, naar de Fundels gaan of het online krantenarchief van GVA raadplegen. 
De eerste keer moet jij je registreren bij 'Mijn Bibliotheek'. Dit doe je aan de hand van je lidkaart. Het nummer onder de streepjescode is je accountnummer. Jouw geboortedatum als dd/mm/jjjj is het wachtwoord. 

Screenshot Homepagina

In de grijze balk zie je 'Home', 'Praktische info', 'Meer informatie' en 'Aankoopsuggestie' naast elkaar staan. Je bent nu op de homepagina, dit zie je ook aan het oranje streepje boven 'Home'. De 'Praktische info' leert je meer over de contactgegevens, openingsuren, sluitingsdagen, het lidmaatschap en de werking van de bib. Bij 'Meer informatie' kun je verder kiezen voor 'Collecties', 'De bib en scholen', 'De bib leeft!' en 'Leesgroep'. 
Onder 'Collecties' vind je alle collecties die de bib bezit, samen met de plaatsbeschrijving. 
'De bib en scholen' legt uit waarvoor scholen kunnen aankloppen bij de bib. Welke diensten er allemaal voor hen zijn. Denk maar aan klasrondleidingen, boekenpakketten, klasuitleningen, maar ook de lerarenkaart vind je hier terug.
Bij 'De bib leeft!' kom je meer te weten over lezingen, workshops of andere activiteiten die eraan komen en gepasseerd zijn. Zo brengen we je toch op de hoogte als je een bepaalde activiteit niet kon bijwonen.
De tab 'Leesgroep' vertelt je alles over de leesgroep en hoe jij je hierbij kunt aansluiten. Daarnaast vind je ook de boeken terug die de leesgroep al gelezen en besproken heeft en welke boeken op dit moment gelezen worden.
Bij de tab 'Aankoopsuggestie' kun je een boek dat je graag wil lezen, maar dat niet in de bib staat als suggestie opgeven. Wanneer je jouw naam ook doorgeeft, krijg je een mailtje aan als het boek aangekocht is en wordt het voor jou apart gehouden als het aangekomen is.

In de witte balk kun je boeken, dvd's of tijdschriften zoeken.

Onder de foto zie je in een oranje kader een mededeling staan. Via deze weg willen wij je op de hoogte brengen van belangrijke zaken.

Daaronder vind je 'Direct aan de slag'. Hier kun je kiezen uit 'Een item verlengen', 'Openingsuren opzoeken' of 'Mijn Bibliotheek'. Als je op één van deze tabs drukt, kom je meteen op de juiste pagina terecht.

Hieronder vind je boeken, artikels of activiteiten die we in de kijker willen zetten. Je kan je inschrijven voor de nieuwsbrief en vindt er de UiT-agenda. Vergeet dus zeker niet verder te kijken!

Helemaal onderaan verwijzen we je nog verder naar andere websites die interessant kunnen zijn.

Wat zijn de grootste aanpassingen?

  • De website is nu gemakkelijk te hanteren op elk mobiel toestel.
  • Het filteren van je zoekopdracht gaat nu erg eenvoudig door de filters bovenaan.
  • Een materiaal reserveren is kinderspel.
  • De belangrijkste functies springen in het oog op de homepagina. (Verlengen, openingsuren en 'Mijn Bibliotheek').
  • De website ziet er voor heel Vlaanderen hetzelfde uit, waardoor je in andere gemeentes snel je weg vindt.
  • Al het bibnieuws vind je heel overzichtelijk terug op deze website.
  • Niet enkel activiteiten die de bib organiseert, maar alle activiteiten uit de UITagenda vind je terug op onze website.