Lid worden

Lezen is een heel fijne hobby en het kost helemaal niets, want lid worden van onze bib is volledig gratis.

Wil jij graag lid worden van de bibliotheek? 

Vul dan het bijgevoegde formulier in of kom langs en wij schrijven je in aan de balie.

Vul dit formulier in en wij maken jouw lidkaart aan.

Hieronder beschrijven wij waarom we bepaalde gegevens vragen. Heb je zelf nog vragen of wens je meer info? Neem dan contact met ons op.

Je kan gratis lid worden van de bibliotheek door je in te schrijven aan de balie. Hier wordt je lidkaart gemaakt.
Het lidmaatschap wordt automatisch ieder jaar verlengd. Lezers die vijf jaar of langer niets meer uitgeleend hebben, worden uit het systeem verwijderd.

Om deze lidkaart aan te maken, vragen we enkele gegevens. Hieronder leggen we uit waarvoor we deze gegevens nodig hebben:

  • Naam: om het lidmaatschap aan uw identiteit te koppelen.
  • Geboortedatum, nationaliteit en geslacht: in functie van de interne statistieken hebben we deze informatie nodig. 
  • Het adres wordt gebruikt om in de interne statistieken aan te geven of je in onze gemeente woont. Daarnaast kunnen mogelijke aanmaningen opgestuurd worden naar het juiste adres.
  • Met het gsm-(telefoon)nummer kunnen we je op de hoogte brengen als er een gereserveerd boek aangekomen is.
  • Het rijksregisternummer wordt gevraagd in functie van het EBS (eengemaakt bibliotheeksysteem) waar we in de toekomst bij instappen.
  • Het e-mailadres is niet verplicht om door te geven, maar wordt wel aangeraden. Drie dagen voordat de boeken binnengebracht moeten worden, krijg je automatisch een herinneringsmail. Wanneer je geïnteresseerd bent in onze digitale nieuwsbrief, hebben we natuurlijk wel een mailadres nodig. Deze digitale nieuwsbrief komt ongeveer tweemaandelijks en brengt je op de hoogte van de activiteiten en grote veranderingen in de bib.
    Als je via het online inschrijvingsformulier lid wil worden, hebben we een e-mailadres nodig om de inschrijving te bevestigen.

De bibliotheek is een gemeentelijke dienst en valt volledig onder de privacyverklaring van de gemeente. Wil je meer weten? Klik dan hier.

Wanneer je lid wordt, ga je akkoord met ons reglement. Dit ontvang je bij inschrijving en kun je hier raadplegen.

Wil je graag nu al lid worden van de bib? Laat dan hier je gegevens achter. Als je lidkaart aangemaakt is, nemen wij via mail contact op.