Leesgroep

Onze leesgroep is een enthousiaste groep die onder leiding van bibliotheekmedewerker Ellen kwaliteitsvolle boeken lezen en bespreken. 

De leden van de leesgroep lezen hetzelfde boek en na zes weken wordt dit boek inhoudelijk besproken. Op deze manier kunnen de lezers dieper in het boek duiken en hun mening vergelijken met de mening van anderen. 

Iedere zes weken komt de groep samen op dinsdagnamiddag om 14u00. Nadat het boek besproken werd, krijgt iedereen een nieuw boek mee dat na zes weken opnieuw besproken zal worden.

Lijkt de leesgroep iets voor jou? Aarzel niet en neem contact op met Ellen voor meer informatie via info@bibravels.be

Hieronder vind je de boeken die reeds besproken werden door de leesgroep en welk boek momenteel gelezen worden. 

Dit boek wordt gelezen door de leesgroep

Alleen met de goden.JPG

Momenteel leest de leesgroep "Alleen met de goden" van Alex Boogers. 

Dit boek werd besproken door de leesgroep

Leesgroep.PNG

Tijdens de vorige bijeenkomst werd het boek "Kind van sneeuw" besproken. Dit boek staat niet in onze bib. Als je dit wil lezen, kunnen we het boek opvragen uit een andere bibliotheek. Hier komt een kost van € 2,00 bij.

De leesclub vond dit een heel mooi en ontroerend boek!

Het echtpaar Jack en Mabel steelt je hart. Jack een harde werker, een echte boer, verweerd vanbuiten maar wel met een zacht(er) kantje vanbinnen. Draagt zijn vrouw Mabel op handen, ook al hebben zijn familieleden niet zoveel met haar.

Ze kiezen er als veertigers voor om naar het onherbergzame Alaska te emigreren en daar met zijn tweeën een (nieuw) bestaan op te bouwen. Het verlies van hun ongeboren kind en het feit dat ze ongewenst kinderloos zijn, speelt als een rode draad door dit feeërieke boek.

Op een avond maken ze een sneeuwpop (meisje) en de dagen die volgen krijgen ze bezoek van een meisje, Faïna genaamd, dat uit de bergen komt en helemaal één lijkt te zijn met de ruige natuur in Alaska. Ze leeft buiten, kan zich daar ook handhaven en haar verschijning heeft iets wonderlijks. Ze laat zich aanvankelijk enkel zien in de winterperiodes en doorheen de jaren wordt ze als een echte dochter voor Jack en Mabel. Hebben zij haar geschapen (uit de sneeuw en verwijzend naar een Russisch sprookje uit Mabel haar jeugd) of blijkt ze toch echt te zijn? Mystiek boek waarin ook heel veel liefde voor de natuur en dieren naar voren komt.