Inleverkast en zelfuitleenbalie

Er is een nieuwe inleverkast en uitleenbalie in de bibliotheek! Hierdoor kan het bibteam jou beter helpen en heb jij zelf een beter overzicht op de boeken die je terugbrengt en meeneemt.

De technologie staat niet stil en ook dat merken wij in de bibliotheek. Nadat er al heel veel bibliotheken ons voorgingen, vind je nu ook een intelligente inleverkast en een zelfuitleenbalie in de bibliotheek van Ravels. Door deze intelligente inleverkast en zelfuitleenbalie heb je zelf een beter zicht op de materialen die je terugbrengt en meeneemt. Daarnaast heeft het bibliotheekteam meer tijd om in de bib zelf aanwezig te zijn om jou te helpen bij de zoektocht naar een bepaalde titel of andere vragen te beantwoorden. Hoe de kast en balie werken hebben we hier beschreven: 

De inleverkast

Inleverkast

Wanneer je boeken terugbrengt, plaats je deze in de intelligente inleverkast. De zwarte tussenschotten zijn scanners die de boeken terug innemen. Op het scherm naast de kast zie je welke titels je hebt teruggebracht. Je kan vijf boeken in één keer op de kast plaatsen.

Indien er een boek gereserveerd werd door een andere gebruiker, kleurt het scherm rood en krijg je hier een melding van. Dit betekent dat je het boek in de inlevergleuf mag steken. Dat is de gleuf die je onder het scherm vindt. 

Indien je het boek te laat hebt binnengebracht en er een boete op het boek staat, wordt dat ook gemeld bij het inleveren van het boek. De betaling kan je in orde brengen aan de balie bij één van de bibmedewerkers.

 

 

 

De zelfuitleenbalie

Uitleenbalie

De zelfuitleenbalie bestaat uit drie schermen. Het groene veld, het oranje veld en het paarse veld. Groen staat voor uitlenen, oranje voor verlengen en paars voor overzicht. Maak een keuze wat je wil doen en scan daarna jouw lidkaart. Het is ook mogelijk om met je eID uit te lenen. Je kan je eID in de identiteitslezer steken of je kan de barcode op de achterkant van je identiteitskaart scannen. 
Opgelet: indien je wil uitlenen met je identiteitskaart, is het belangrijk dat jouw eID gekoppeld is aan jouw account. Vraag dit even aan een bibmedewerker, dan maken wij dit in orde.

Groen: Lenen
Nadat je jouw lidkaart of eID gescand hebt, leg je de materialen die je wil meenemen op het vlak voor het scherm. Je kan maximum 5 materialen tegelijk op het vlak leggen. De titels van de materialen die je op het vlak legt, komen op het scherm. 
Als je alle materialen die je wil uitlenen gescand hebt, kun je onderaan kiezen of je wel of geen ticket meeneemt. 

Oranje: Verlengen
Nadat je jouw lidkaart of eID gescand hebt, krijg je alle titels die je hebt uitgeleend te zien. Je kan nu de titels die je wil verlengen aanvinken of je kiest bovenaan voor 'Verleng alles', dan worden alle titels verlengd. Als je alle materialen die je wil verlengen aangevinkt hebt, kun je onderaan kiezen of je wel of geen ticket meeneemt. 

Paars: Overzicht
Nadat je jouw lidkaart of eID gescand hebt, krijg je een overzicht van alle titels die je hebt uitgeleend. Als je jouw overzicht bekeken hebt, kun je onderaan kiezen of je wel of geen ticket meeneemt. 

Je kan op één bibpasje 15 materialen meenemen. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen de boeken, tijdschriften, strips en dvd's. Opgelet, bij het uitlenen kun je maximum 5 materialen tegelijk op het vlak leggen, anders kan niet alles gescand worden.

Het bibteam heeft er alle begrip voor dat een nieuw systeem wennen is, dus het bibteam staat voor je klaar om je steeds te helpen en ondersteunen bij vragen. Dit doen we zowel aan de inleverkast, de uitleenbalie als in de bib zelf wanneer je een titel zoekt.