E-boeken

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary.

Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. 

Zo werkt het:

  • Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet.
  • Kies in het keuzemenu met de verschillende provincies niet voor Antwerpen, maar voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib.

OF

  • Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link
  • Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreren), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.
  • Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Veel leesplezier!

Collectie

Als lid van de bib heb je toegang tot ruim 4000 Nederlands- en Engelstalige e-boeken, van vlot leesbare fictie tot non-fictie voor volwassenen. We stelden een selectie samen van vlot leesbare fictie en non-fictie voor volwassenen. Je vindt er recente boeken, maar ook klassiekers kom je tegen. Deze collectie wordt nog steeds aangevuld.

Uitlenen

Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Geen boetes mogelijk dus!

Is de titel die je wil lezen niet beschikbaar? Dan kan je een reservatie plaatsen. Zo kan je tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

Heb je vragen over deze dienst?

Duik in de handleidingen:

Vragen of problemen? Neem dan contact op met de bib, we helpen je graag verder.

eboeken