De vrouw die met vuur speelde

Stieg Larsson (auteur)
+1
De vrouw die met vuur speelde
×
De vrouw die met vuur speelde De vrouw die met vuur speelde

De vrouw die met vuur speelde

In de reeks:
De redactie van een blad ontvangt uiterst explosief materiaal over jonge Russische vrouwen die in Zweden in de hoogste kringen worden ingezet als prostituees.
Extra onderwerp
luisterboeken
Titel
De vrouw die met vuur speelde
Auteur
Stieg Larsson 1954-2004
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Flickan som lekte med elden
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
24:34:26
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man

Andere formaten:

Besprekingen

De populariteit van deze Zweedse thrillerschrijver (1954-2004) begon eigenlijk pas na zijn overlijden aan een hartinfarct. Eerder verscheen 'Mannen die vrouwen haten'* als deel 1 van zijn 'Millenium'-trilogie (bekroond met de Glazen Sleutel 2005), met als hoofdpersonen de journalist Mikael Blomkvist en zijn blad 'Millenium' en de uiterst geraffineerd werkende hackster Lisbeth Salander. In dit tweede deel ontvangt het blad uiterst brisant materiaal van jonge journalist Svensson over jonge Russische vrouwen die in Zweden als prostituees in hoogste kringen worden ingezet. Svensson kent de daders. Kort nadat ook Lisbeth begint te rechercheren worden Svensson en zijn vriendin vermoord. Op het wapen bevinden zich Lisbeths vingerafdrukken. Larsson tekent een zeer levendig beeld van zijn personages, waarbij het ambivalente verleden van de intelligente en scherpzinnige Lisbeth centraal komt te staan. Na een kabbelend begin culmineert de spanning tot een fascinerende plot van hoog niveau. Helaa…Lees verder

Over Stieg Larsson

Stieg Larsson, officieel Karl Stig-Erland Larsson (Skelleftehamn, 15 augustus 1954 - Stockholm, 9 november 2004) was een Zweedse journalist en auteur. Hij stierf op vijftigjarige leeftijd aan een hartinfarct.

Activist

Aanvankelijk was Larsson een politiek activist voor het Kommunistiska Arbetareförbundet, de communistische arbeidersbeweging, en fotograaf. Politiek was hij actief als redacteur van het Zweedse trotskistische tijdschrift Fjärde internationalen. Verder werkte hij mee aan verschillende sciencefictiontijdschriften en gedurende 1978-1979 was hij voorzitter van de grootste Zweedse sciencefictionclub, Skandinavisk Förening för Science Fiction (SFSF).

Journalist

In 1977 ging hij naar Eritrea om als militair adviseur de guerrilla van het Eritrean People's Liberation Front te ondersteunen. Om gezondheidsredenen moest hij hiermee stoppen. Hij ging toen …Lees verder op Wikipedia