Dwarsligger
Nederlands

Een film met Sophia

Herman Koch (auteur)
+1
Een film met Sophia
×
Een film met Sophia Een film met Sophia

Een film met Sophia

In de reeks:
Genre:
Een beroemde filmmaker, fin-de-carriere, raakt uitermate gefascineerd door een jonge actrice. Herman Koch haalt uit naar de filmwereld.
Onderwerp
Film
Titel
Een film met Sophia
Auteur
Herman Koch
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Dwarsligger, © 2021
399 p. ; 12 cm
ISBN
9789049808532 (paperback)

Andere formaten:

Over Herman Koch

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Herman Huibert Koch (Arnhem, 5 september 1953) is een Nederlandse televisie- en radiomaker, acteur en schrijver. De verhalenbundel Hansaplast voor een opstandige publiceerde hij onder het pseudoniem Menno Voorhof. Als acteur is Koch vooral bekend van de televisieserie Jiskefet.

Biografie

Koch werd geboren in Arnhem en verhuisde met zijn ouders op zijn tweede naar Amsterdam-Zuid. Zijn middelbare school begon hij op het Montessori Lyceum, en hij werd aldaar wegens wangedrag verwijderd. Later studeerde hij een aantal maanden Russisch en werkte een jaar op een boerderij in Finland.

Hij is bekend als televisiemaker en acteur in de televisieserie Jiskefet, schrijver van romans en korte verhalen, en is columnist voor onder andere de Volkskrant. In de jaren 80 maakte hij sketches en parodieën voor het radioprogramma Borát, die hijzelf in een interview in NRC Handelsblad omschreef als 'int…Lees verder op Wikipedia