Dwarsligger
Nederlands

De best wel dikke Koch

Herman Koch (auteur)

De best wel dikke Koch

In de reeks:
dwarsligger 412 'De best wel dikke Koch' van Herman Koch is een bundeling van 'Red ons, Maria Montanelli', 'Eindelijk oorlog', 'Eten met Emma' en 'Denken aan Bruce Kennedy'. 'Red ons, Maria Montanelli' gaat over een ongelukkige puber die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van een zwakbegaafde klasgenoot. De hoofdpersoon in 'Eindelijk oorlog' raakt geobsedeerd door de geschiedenis van
Bevat
Extra onderwerp
Dwarsligger
Titel
De best wel dikke Koch
Auteur
Herman Koch
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, © 2017
1003 p. ; 12 cm
ISBN
9789049805159 (paperback)

Besprekingen

Dwarsligger waarin vier romans van Herman Koch (1953) zijn opgenomen. Bevat: ‘Red ons, Maria Montanelli’, ‘Eindelijk oorlog’, ’Eten met Emma’, ‘Denken aan Bruce Kennedy’. Kleine druk. De auteur schreef het Boekenweekgeschenk 2017.

Over Herman Koch

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Herman Huibert Koch (Arnhem, 5 september 1953) is een Nederlandse televisie- en radiomaker, acteur en schrijver. De verhalenbundel Hansaplast voor een opstandige publiceerde hij onder het pseudoniem Menno Voorhof. Als acteur is Koch vooral bekend van de televisieserie Jiskefet.

Biografie

Koch werd geboren in Arnhem en verhuisde met zijn ouders op zijn tweede naar Amsterdam-Zuid. Zijn middelbare school begon hij op het Montessori Lyceum, en hij werd aldaar wegens wangedrag verwijderd. Later studeerde hij een aantal maanden Russisch en werkte een jaar op een boerderij in Finland.

Hij is bekend als televisiemaker en acteur in de televisieserie Jiskefet, schrijver van romans en korte verhalen, en is columnist voor onder andere de Volkskrant. In de jaren 80 maakte hij sketches en parodieën voor het radioprogramma Borát, die hijzelf in een interview in NRC Handelsblad omschreef als 'int…Lees verder op Wikipedia