Boek
Nederlands

Epiloog bij Grote verwachtingen

Geert Mak (auteur)
+1
Epiloog bij Grote verwachtingen
×
Epiloog bij Grote verwachtingen Epiloog bij Grote verwachtingen

Epiloog bij Grote verwachtingen

Beschouwing over de coronapandemie van voorjaar 2020 en de impact daarvan op de wereld.
Titel
Epiloog bij Grote verwachtingen
Auteur
Geert Mak
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2020
85 p.
ISBN
9789045042916 (paperback)

Besprekingen

Opstel, bedoeld als epiloog bij het boek 'Grote Verwachtingen'*. Ging het boek vooral over Europa, dit boekje beperkt zich tot de corona-pandemie en de doorwerking ervan in en buiten Europa, m.n. de hoogtepunten uit het nieuws van maart tot mei 2020. Naar voren komen de voorliefde voor dramatiek, bijbels-apocalyptische beeldspraken en sombere perspectieven (de oude tijden keren niet terug). De nadruk ligt op het internationale perspectief. Vlotte verteltrant, maar de aansluiting met het boek, de timing (waarom nu, nu de pandemie er nog is?) en de strekking (de hele wereld staat op zijn kop) zijn niet erg duidelijk. Kan ook los van het boek worden gelezen, maar de meerwaarde is discutabel (geen eigen nieuwe perspectieven, nogal alarmistisch). Geschreven voor een fictieve studentengeneratie over 50 jaar. Onderhoudende lectuur voor een breed publiek. Goed leesbaar, lichte kost.

Over Geert Mak

Geert Ludzer Mak (Vlaardingen, 4 december 1946) is een Nederlandse journalist en non-fictieschrijver.

Levensloop

Mak groeide op in Leeuwarden, als nakomertje in het gezin van de gereformeerde predikant Catrinus Mak en Geertje van der Molen. Hij studeerde rechten en sociologie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. In zijn studententijd werkte hij als fractiemedewerker bij de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP). In 1973 werd hij docent staats- en vreemdelingenrecht aan de Universiteit van Utrecht. Van 1975 tot 1985 was hij redacteur van De Groene Amsterdammer, daarna was hij verbonden aan de buitenlandredactie van VPRO-radio en aan NRC Handelsblad, waar hij zich vooral bezighield met stedelijke en immigratieproblematiek.

Tegelijkertijd was hij actief in de groep journalisten en auteurs die zogenaamde literaire non-fictieboeken nieuw leven wilden inblazen. In dat kader stelde hij twee bundels sameā€¦Lees verder op Wikipedia