Dwarsligger
Nederlands

Problemski Hotel ; Dinsdagland

Dimitri Verhulst (auteur)
+1
Problemski Hotel ; Dinsdagland
×
Problemski Hotel ; Dinsdagland Problemski Hotel ; Dinsdagland

Problemski Hotel ; Dinsdagland

In de reeks:
Genre:
Schetsen van het leven in een Belgische asielzoekerscentrum en reportages van reizen in Belgie͏̈.
Bevat
Titel
Problemski Hotel ; Dinsdagland
Auteur
Dimitri Verhulst 1972-
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Problemski Hotel & Dinsdagland
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2012
495 p. ; 12 cm
ISBN
9789049801717 (paperback)

Besprekingen

Bundeling van twee verhalenbundels van de bekende Vlaamse schrijver. 'Problemski hotel' is de neerslag van zijn verblijf in een asielzoekerscentrum. De helft van deze verhalen is verzonnen, zo stelt Verhulst, maar geen enkel verhaal bevat een leugen. Het zijn schrijnende verhalen over mensonterende, hopeloos stemmende situaties. 'Dinsdagland' bevat reportages van reizen in eigen land. Allerlei aspecten van de Belgische samenleving worden kritisch onder de loep genomen, vermengd met eigen (jeugd)ervaringen, zoals duivensport, kaatsen, kamperen en bergsport in de Ardennen, wielrennen, Eddy Merckx en de Ronde van Vlaanderen, Maria en andere heiligen, het Belgische trekpaard, het kuuroord Spa enz. Het is allemaal vlot geschreven in een hier en daar wat hilarische en barok-Vlaams aandoende stijl. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw van de rug zich horizontaal …Lees verder

Over Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst (Aalst, 2 oktober 1972) is een Belgische schrijver en dichter.

Bio- en bibliografie

Dimitri Verhulst werd geboren te Aalst en groeide op in Nieuwerkerken. Bekend is dat zijn vader een postbode was met een drankprobleem. Daarnaast beschreef Verhulst het als een moeilijke jeugd. Hijzelf zei het volgende: “Er werd ongelofelijk veel gevochten thuis, de pinten vlogen door de woonkamer, er hing altijd agressie in de lucht (…) wij waren de losers, het crapuul, de messenvechters.”.

De titel Assevrijdag uit 1992 is een eigen uitgave voor enkele vrienden en bekenden. Zijn officiële debuut was de verhalenbundel De kamer hiernaast (1999), die genomineerd werd voor de NRC-prijs. Hij publiceerde verhalen en gedichten in verschillende literaire tijdschriften, waaronder Nieuw Wereldtijdschrift, De Brakke Hond en het tijdschrift Underground, waarvan hij redacteur is.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties