Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Cock en de wurger op zondag

A.C. Baantjer (auteur)
+1
De Cock en de wurger op zondag
×
De Cock en de wurger op zondag De Cock en de wurger op zondag

De Cock en de wurger op zondag

In de reeks:
Genre:
De Amsterdamse rechercheur wordt van vakantie teruggeroepen om het op een dood spoor geraakte onderzoek naar de moord op een prostituee te hervatten.
Titel
De Cock en de wurger op zondag
Auteur
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein, [2012]
95 p.
ISBN
9789026101069 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Op de Walletjes in rossig Amsterdam worden kort na elkaar twee prostituees gewurgd. Inspecteur De Cock wordt ingeschakeld en zoekt op zijn bekende ongedisciplineerde wijze in het milieu naar een naald in een hooiberg. Zijn wat weggezakte bijbelkennis komt hem uiteindelijk goed van pas bij het verhinderen van een derde moord. Opnieuw een De Cock-avontuur waarin de bekende inspecteur als een Amsterdamse Maigret al zijn ervaring met de vaak verwrongen menselijke psyche inzet. In een kalm tempo voltrekken zich de noodlottige gebeurtenissen in een typisch Amsterdams milieu. De plot is deze keer wat minder gekunsteld, hetgeen het verhaal des te boeiender maakt. Vrij kleine druk.

Over A.C. Baantjer

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Dijk, Hans van / Anefo

Albert Cornelis (Appie) Baantjer (Urk, 16 september 1923 – Alkmaar, 29 augustus 2010) was een Nederlandse schrijver van detectiveromans tijdens en na een loopbaan als politieman.

Biografie

Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 ging hij werken bij de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd. Over die politieafdeling schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwde hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon Baantjer met zijn opleiding als rechercheur, waarna hij in 1955 terechtkwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Hij werkte daar 28 jaar, tot zijn pensionering in 1983. In 1959 schreef hij samen met collega Maurice van Dijk onder pseudoniem A.C.M. Baandijk zijn eerste boek 5×8 grijpt in dat een flop werd. Toen Baantjer in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool won hij een pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties