Dwarsligger
Nederlands

De Cock en danse macabre ; De Cock en moord à la carte

A.C. Baantjer (auteur)
+1
De Cock en danse macabre ; De Cock en moord à la carte
×
De Cock en danse macabre ; De Cock en moord à la carte De Cock en danse macabre ; De Cock en moord à la carte

De Cock en danse macabre ; De Cock en moord à la carte

In de reeks:
Genre:
Twee romans over de Amsterdamse speurder.
Bevat
Extra onderwerp
Dwarsliggers, Dwarsligger
Titel
De Cock en danse macabre ; De Cock en moord à la carte
Auteur
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2012
549 p. ; 12 cm
Aantekening
Uitgegeven in samenwerking met uitgeverij De Fontein
ISBN
9789049801861 (paperback)

Besprekingen

Bundeling van twee klassiekers uit de Baantjer-serie. In 'De Cock en danse macabre' krijgt de Amsterdamse rechercheur te maken met de dood aan een hartaanval, kort na elkaar, van drie alleenstaande heren, verzamelaars van antiek. In 'De Cock en de moord à la carte' brengt de bekentenis op een menukaart De Cock en zijn assistent Vledder dichter bij de oplossing van een jaar eerder gepleegde moord. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw van de rug zich horizontaal halverwege de bladspiegel bevindt. Kleine druk.

Over A.C. Baantjer

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Dijk, Hans van / Anefo

Albert Cornelis (Appie) Baantjer (Urk, 16 september 1923 – Alkmaar, 29 augustus 2010) was een Nederlandse schrijver van detectiveromans tijdens en na een loopbaan als politieman.

Biografie

Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 ging hij werken bij de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd. Over die politieafdeling schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwde hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon Baantjer met zijn opleiding als rechercheur, waarna hij in 1955 terechtkwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Hij werkte daar 28 jaar, tot zijn pensionering in 1983. In 1959 schreef hij samen met collega Maurice van Dijk onder pseudoniem A.C.M. Baandijk zijn eerste boek 5×8 grijpt in dat een flop werd. Toen Baantjer in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool won hij een pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties