Bibliotheek Ravels

Daisyboeken

Daisyboeken zijn ingesproken boeken op cd-rom met DAISY (Digital accessible information system). Ze zijn bedoeld voor personen met een leesbeperking (slechtzienden, personen met dyslexie, mensen die moeite hebben om een boek vast te houden,…)  Het grote voordeel is dat je in een daisyboek kunt bladeren als in een gewoon boek. Je kan stoppen en weer beginnen waar je wenst, je kan stukken opnieuw beluisteren…Ook de leessnelheid kan je zelf aanpassen.

In onze bibliotheek zijn er heel wat daisyboeken beschikbaar, voornamelijk voor volwassen. Voor kinderen is er een beperkte collectie.

Een daisyboek beluister je best met een daisyspeler die je ook in de bib kan lenen. Vraag er naar aan de balie. Je kan een daisyboek ook via je pc of via een MP3-speler beluisteren maar dan zonder navigatiemogelijkheden.

Onze bibliotheek werkt voor deze collectie samen met de Luisterpuntbibliotheek. Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden kan ook zelf lid worden van de luisterpuntbibliotheek en gratis daisyboeken aanvragen.